FAQ2020-04-27T01:20:37+03:00
Τρομακτικό βίντεο δείχνει ακριβώς τι παραμονεύει στο στρώμα σας2020-04-27T01:20:36+03:00

Δεν υπάρχει κανένας χώρος σαν το δικό σας κρεβάτι. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα χιλιάδες ακάρεα σκόνης να απολαμβάνουν μαζί με σας, το ζεστό και άνετο κρεβάτι σας.

Ένα κρεβάτι μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης. Σε περίπτωση που δεν ήταν αρκετά «σιχαμερό», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι «αφοδεύουν» επίσης περίπου 20 φορές την ημέρα. Αν και είναι μόλις ένα τέταρτο του χιλιοστού σε μήκος, έως και 10 τοις εκατό του βάρους από το μαξιλάρι σας θα μπορούσε να αποτελείται από τα ακάρεα της σκόνης και τα κακά τους.

Ο Δρ Λίζα Ackerley, ειδικός σε θέματα υγιεινής σπιτιού, εξήγησε γιατί το κρεβάτι είναι τόσο τέλειο σπίτι για τα ακάρεα της σκόνης. Πρώτα απ ‘όλα, το κρεβάτι είναι ένα ζεστό και υγρό μέρος που το καθιστά το τέλειο περιβάλλον-μέρος για να ζήσουν και να πολλαπλασιαστούν. Δεύτερον, τα κρεβάτια είναι άφθονα σε ανθρώπινα κύτταρα δέρματος.

Ρίχνουμε γύρω στα 3,9 κιλά των κυττάρων του δέρματος μας κατά τη διάρκεια ενός έτους. Πολλά από αυτά καταλήγουν αναπόφευκτα εκεί όπου περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας, στα κρεβάτια μας. Δυστυχώς, αυτό είναι το καλύτερο γεύμα των ακάρεαων, κάνοντας το κρεβάτι σας κατά κάποιο τρόπο τον καλύτερο μπουφέ.

Ακάρεα της σκόνης από μόνα τους ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Ωστόσο, τα περιττώματά τους και τμήματα του σώματος τους μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο Δρ Ackerley πρόσθεσε: «Μπορούν να προκαλέσουν ρινίτιδα, βήχα, ξηροφθαλμία. Μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο. Μπορούν να προκαλέσουν τη επιδείνωση των ήδη αλλεργιών που μπορεί να έχει κάποιος. Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι απλά έχουν ένα κρύωμα όλη την ώρα. Τα Ακάρεα της σκόνης είναι πραγματικά ένα σοβαρό θέμα.

Αυτό το βίντεο από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Ohio State University Acarology Lab δίνει μια κοντινή ματιά σε χιλιάδες από αυτά τα μικρά Ακάρεα και δείχνει πώς το κρεβάτι μας μπορεί να γίνει το τέλειο μέρος για την αναπαραγωγή τους.

Πηγή: dailymail

Γιατί να κάνω βιολογικό καθαρισμό;2020-04-27T01:20:35+03:00

Το αυτοκίνητό μας είναι πλέον ένας χώρος όπου περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας. Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι έναν υγιή και καλοσυντηρημένο χώρο. Αυτό ακριβώς προσφέρει ο βιολογικός καθαρισμός. Το καυσαέριο, η μεταφορά της σκόνης και της βρωμιάς από τα ρούχα και τα παπούτσια μας, το τσιγάρο, η κακή λειτουργία του A/C μπορούν να δημιουργήσουν στο αυτοκίνητό μας ένα περιβάλλον ακατάλληλο για μας και για τα παιδιά μας και να αλλοιώσουν τα μέρη του.

Επίσης προβλήματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας μπορούν να προκληθούν και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως ακαθαρσίες από κατοικίδια, εμετούς, ακράτεια αλλά και πλημμύρα από νερό, λάδι κτλ. Ακόμα ένα σύνηθες φαινόμενο είναι η εισβολή τρωκτικών στο αυτοκίνητο.

Με το βιολογικό καθαρισμό λοιπόν πετυχαίνουμε τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό του εσωτερικού του αυτοκινήτου μας και την καλύτερη συντήρησή του ώστε να έχουμε ένα υγιές και ευχάριστο περιβάλλον.

Τι είναι Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτων2020-04-27T01:20:35+03:00

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ποιοτικός καθαρισμός κατά τον οποίο επιτυγχάνουμε την απόλυτη καθαριότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, την συντήρηση των υφασμάτων, πλαστικών ή δερμάτων και την απολύμανση και αποστείρωση του χώρου στον οποίο περνάμε αρκετή ώρα της ημέρας εμείς και τα παιδιά μας.

Βιολογικό καθαρισμό κάνουμε για απλή συντήρηση του αυτοκίνητου μας, για καθαρισμό της υπερβολικής βρωμιάς είτε από τρίχες ζώων, είτε επειδή χύθηκε κάποιο υγρό όπως λάδι που δεν είναι εύκολος ο καθαρισμό με οποιοδήποτε άλλο μέσο, καθώς και σε περιπτώσεις πλημμύρας από νερό. Επίσης ο βιολογικός καθαρισμός εφαρμόζεται και για την εξάλειψη των οσμών όπως ψαρόνερα, άρμη κ.τ.λ.

Ο βιολογικός καθαρισμός γίνεται σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου: ουρανός, ταμπλό, κολωνάκια, ταπετσαρίες, καθίσματα, μοκέτες, ρεζέρβα κ.τ.λ. Περιλαμβάνει καθαρισμό καλοριφέρ από έξω προς τα μέσα και αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας, καθαρισμό κλιματισμού μέσα στην καμπίνα, απολύμανση κι αποστείρωση με μηχάνημα παραγωγής όζοντος που σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο επιτυγχάνει το απόλυτο αποτέλεσμα.

Γιατί επαγγελματικό πλύσιμο και όχι μόνοι μας στο σπίτι2020-04-27T01:20:35+03:00

Η καθημερινή σκόνη και κατ’ επέκταση λάσπη για το χαλί, συσσωρεύονται βαθιά στη βάση του, στο στημόνι του χαλιού. Αν το χαλί δεν πλυθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες δε θα καθαρίσει σωστά, δε θα καθαρίσει σε βάθος και έτσι επηρεάζεται όχι μόνο η διάρκεια “ζωής του” αλλά το κυριότερο… διακινδυνεύει η καλή υγιεινή του χώρου στον οποίο είναι στρωμένο!

Τα ΑΚΑΡΕΑ και τα περιττώματά τους (δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι ) που βρίσκονται κατά χιλιάδες πάνω στα χαλιά τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα της ανθρώπινης επιδερμίδας που πέφτουν καθημερινά από το σώμα μας.

Οι διάφορες κατηγορίες λεκέδων που υπάρχουν πάνω στο χαλί (λιπαροί ρύποι, αμμώδεις ρύποι, χρωστικοί ρύποι), αντιμετωπίζονται μόνο από εξειδικευμένους και σωστά καταρτιζόμενους επαγγελματίες.

Τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος και όχι απλά επιφανειακά (δηλ. ό,τι φαίνεται εμφανισιακά με γυμνό μάτι).

Γιατί λοιπόν επαγγελματικό πλύσιμο από τη Lefkas bioclean και όχι μόνοι μας….;

Για τους απλούστατους παρακάτω λόγους:

  • παράταση ζωής των χαλιών!
  • ΠΡΙΝ το πλύσιμο τίναγμα σε ειδικό επαγγελματικό μηχάνημα για απομάκρυνση σκόνης,  χνουδιού, τριχών, μικροσκουπιδιών που συσσωρεύονται στο βάθος των χαλιών.
  • χρήση ειδικών, επαγγελματικών μηχανημάτων για εις βάθος καθαρισμό, απομάκρυνση λεκέδων και απαλλαγή απο δυσοσμίες!
  • απολύμανση των χαλιών από ακάρεα, περιττώματα, μύκητες, βλαβερά βακτηρίδια για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • χρήση κατάλληλων, οικολογικών, με ουδέτερο PH, ειδικών-αντιαλλεργικών απορρυπαντικών-προϊόντων καθαρισμού!
  • μέθοδοι καθαρισμού ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του χαλιού από έμπειρο προσωπικό!
  • άφθονη ποσότητα ΚΑΘΑΡΟΥ νερού στο ξέβγαλμα! Χρήση μαλακτικού για “βελούδινα” χαλιά!
  • κρόσσια σε άριστη κατάσταση χωρίς χρωματισμούς από ξεβάμματα!
  • αποφυγή αλλοίωσης χρωμάτων!
  • λαμπερά χρώματα στα χαλιά!
  • πεντακάθαρα και υγιή χαλιά!

Και όλα αυτά ……σε ασυναγώνιστες τιμές! Ρωτήστε μας…..είμαστε στη διάθεσή σας!

Γιατί και πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα χαλιά2020-04-27T01:20:35+03:00

Τα χαλιά μπορεί να είναι οικογενειακά κειμήλια, να έχουν συναισθηματική αξία για πολλούς και φυσικά είναι κομμάτι των περουσιακών μας στοιχείων!

Τα χαλιά ζεσταίνουν τους χώρους μας, τους ομορφαίνουν και κάποιες φορές ίσως λειτουργούν και ως μέσο απομόνωσης θορύβων.

Έτσι λοιπόν, όλη η οικογένεια μπορεί να περάσει πάνω σε αυτά πολύ χρόνο και όμορφες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Για αυτούς τους λόγους τα χαλιά μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά, γεμάτα υγεία και με ζωντανάλαμπερά χρώματα!

Τα χαλιά έχουν την ιδιαιτερότητα να συσσωρεύουν σκόνη, λάσπη, ακάρεα, επικίνδυνα περιττώματα αυτών και άλλους  βλαβερούς μικροοργανισμούς που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Για την αποφυγή λοιπόν επικίνδυνων αλλεργιών αλλά και τη σωστή υγιεινή του χώρου μας τα χαλιά μας πρέπει να πλένονται κάθε 12 με 14 μήνες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αν υπάρχουν παιδιά, μωρά ή και κατοικίδια στο σπίτι μας!

Video-animation του «Οργανισμού Οικιακών Ακάρεων» της Μεγάλης Βρετανίας2020-04-27T01:20:35+03:00

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες σχετικά με τα ακάρεα, μπορείτε να δείτε από το παρακάτω video-animation του «Οργανισμού Οικιακών Ακάρεων» της Μεγάλης Βρετανίας (House Dust Mite Organization)

Οι «δέκα εντολές» για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού2020-04-27T01:20:35+03:00

Οι «δέκα εντολές» για τη σωστή χρήση του κλιματιστικού – Αποφύγετε τα πιο συνήθη λάθη Καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες η χρήση του κλιματιστικού σε σπίτια και καταστήματα είναι συχνά συνεχής και έντονη, καλό θα ήταν να γνωρίζουμε ορισμένους βασικούς κανόνες εξορθολογισμού της.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, μπορεί να πετύχει κανείς όχι μόνο βελτίωση των συνθηκών στο εσωτερικό του κλιματιζόμενου χώρου, αλλά και οικονομία στην κατανάλωση, ενώ θα σταματούσε να επιβαρύνει την υγεία του στο όνομα της θερμικής άνεσης.

1. Κάνουμε λογική χρήση

Φυσικά χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, δηλαδή όταν οι εναλλακτικοί τρόποι δροσισμού δεν μπορούν να μας καλύψουν ή αν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Καλό είναι όταν οι συνθήκες στο χώρο είναι ικανοποιητικές και φυσικά όταν δε βρίσκεται κανείς στο χώρο να απενεργοποιούμε τελείως το μηχάνημα, καθώς και στην περίπτωση που το ανοίγουμε τη νύχτα να το κλείνουμε λίγο πριν τον ύπνο ή να προγραμματίζουμε το κλείσιμό του με χρονοδιακόπτη.

2. Σωστή ρύθμιση της θερμοκρασίας

Βασική και απαράβατη αρχή είναι ότι ο θερμοστάτης του κλιματιστικού πρέπει να ρυθμίζεται πάντοτε στη θερμοκρασία που ιδανικά θα θέλαμε να επικρατεί στο χώρο μας. Με το να βάζουμε το θερμοστάτη σε ακραίες θερμοκρασίες, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι η σπατάλη ενέργειας, ενώ ο χώρος δεν ψύχεται (ή θερμαίνεται) γρηγορότερα.

Οι συνθήκες θερμικής άνεσης σε ένα χώρο είναι πάντοτε μεταξύ 20 και 27 °C, ενώ δεν πρέπει και να υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας (μεγαλύτερες από 6-10 βαθμούς) μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, αφού η ξαφνική μετάβαση μας στην εξωτερική θερμοκρασία καταπονεί τον οργανισμό μας. Στο εσωτερικό του χώρου πρέπει να υπάρχει μια αίσθηση δροσιάς το καλοκαίρι και θαλπωρής το χειμώνα, όχι να καταλήγουμε να κυκλοφορούμε με ζακέτες το καλοκαίρι ή γυμνοί το χειμώνα.

3. Συνδυάζουμε πάντα και φυσικούς τρόπους δροσισμού

Καλό είναι, τόσο για την τσέπη μας όσο και για την άνεσή μας, να προσπαθούμε να εντάσσουμε στην καθημερινότητα μας και φυσικούς τρόπους δροσισμού, παράλληλα με τη χρήση του κλιματιστικού, με κυριότερη τη φυσική σκίαση των χώρων που κλιματίζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κλείνουμε παντζούρια, στόρια ή κουρτίνες, κατεβάζουμε τέντες, ώστε ο χώρος να προστατεύεται από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες.

Με τον τρόπο αυτό η ψύξη των χώρων είναι ταχύτερη και πιο οικονομική. Παράλληλα θα μπορούσαμε να κάνουμε χρήση και τοπικού ανεμιστήρα, αν υπάρχει στο χώρο, που καταναλώνει σε γενικές γραμμές μικρά ποσά ενέργειας, υποβοηθά όμως σημαντικά στον κλιματισμό του δωματίου μας.

4. Θέση της εσωτερικής μονάδας

Τοποθετούμε πάντοτε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού σε τέτοια θέση ώστε ο κλιματιζόμενος αέρας να μην πέφτει απευθείας πάνω μας. Προτιμάμε να την εγκαθιστούμε μακριά από συσκευές που βγάζουν έντονη θερμότητα (π.χ. θερμαντικά σώματα, ηλεκτρικές κουζίνες) και μακριά από τζαμαρίες ώστε να μη μειώνεται η απόδοσή της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο θερμοστάτης τέλος πρέπει να βρίσκεται σε κεντρική θέση στο χώρο, μακριά από πηγές θερμότητας και χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο.

5. Θέση της εξωτερικής μονάδας

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε χώρο εξωτερικό καλά αεριζόμενο, το δυνατόν προστατευμένη από την άμεση έκθεση στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες, όπως ισχυρούς ανέμους. Η θέση της θα πρέπει να είναι ελεύθερη από περιφερειακά εμπόδια, τουλάχιστον σε ακτίνα 35cm, όπως φυτά, έπιπλα κήπου ή οτιδήποτε άλλο που πιθανά να παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα. Η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, ώστε να μη μειώνεται η απόδοση του μηχανήματος.

6. Σωστές ρυθμίσεις στη ροή αέρα

Η θέση των περσίδων της εσωτερικής μονάδας πρέπει να ρυθμίζεται πάντα ώστε να μην κατευθύνεται ο κλιματιζόμενος αέρας απευθείας σε μέρος που υπάρχουν άτομα. Το χειμώνα ρυθμίζουμε τις περσίδες ώστε ο αέρας να κατευθύνεται χαμηλά, ενώ το καλοκαίρι όσο το δυνατόν ψηλότερα, ώστε να πετυχαίνουμε σωστή διανομή αέρα στο χώρο. Πάντοτε επιλέγουμε ταχύτητα στον ανεμιστήρα του εσωτερικού μηχανήματος που να μη δημιουργεί ισχυρά ρεύματα στο χώρο .

7. Ανανεώνουμε τον αέρα

Πολύ σημαντικό είναι να ανανεώνεται τακτικά ο αέρας των χώρων που κλιματίζονται, ιδιαίτερα αυτών που κλιματίζονται με συμβατικά μηχανήματα, καθώς αυτά ανακυκλώνουν συνεχώς τον ήδη υπάρχοντα αέρα στο δωμάτιο. Ιδιαίτερα σε υπνοδωμάτια κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλό θα είναι να υπάρχει πάντα ένα άνοιγμα ανανέωσης του αέρα. Δεν πρέπει φυσικά να το παρακάνουμε, αφήνοντας όλα τα παράθυρα ενός χώρου ανοιχτά, καθώς έτσι η λειτουργία του κλιματιστικού καθίσταται πολύ ενεργοβόρα.

8. Φροντίζουμε για την υγιεινή των χώρων που κλιματίζονται

Καλό είναι να αποφεύγεται το κάπνισμα σε χώρους που κλιματίζονται, όπως επίσης να φροντίζουμε να μην υπάρχει συσσωρευμένη σκόνη στο δωμάτιο ή να μην γίνονται εργασίες που δημιουργούν σωματίδια κλπ. Το κλιματιστικό «ρουφάει» τον αέρα του δωματίου με τον καπνό ή τα αιωρούμενα σωματίδια και τον ξαναπετά στο χώρο, αυξάνοντας την πιθανότητα για δημιουργία αλλεργιών.

9. Προσοχή στην αφύγρανση του αέρα

Όταν μια κλιματιστική μονάδα λειτουργεί στην ψύξη, ιδιαίτερα κατά τις πιο θερμές ημέρες, ο αέρας που περνά μέσα από την μονάδα ψύχεται και οι υδρατμοί υγροποιούνται και απομακρύνονται μέσω της αποχέτευσης. Αν η ψύξη είναι έντονη συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ξηρότητας του αέρα του χώρου, όπως συχνά μπορεί να συμβεί και κατά τη θέρμανση του αέρα το χειμώνα. Οι περισσότερες απλές κλιματιστικές συσκευές δεν έχουν δυνατότητα να προσθέσουν υγρασία στον αέρα, οπότε για την αποφυγή της δυσάρεστης αίσθησης του ξηρού αέρα φροντίζουμε να μην επιλέγουμε ακραίες θερμοκρασίες (ιδανικά περίπου 26 οC το καλοκαίρι και 21 οC το χειμώνα).

10. Καθαρισμός και συντήρηση

Η τακτική συντήρηση και ο σωστός καθαρισμός του κλιματιστικού βοηθά όχι μόνο στη διάρκεια ζωής του μηχανήματος και την αποφυγή δαπανηρών μηχανικών βλαβών, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα, την υγιεινή και την απόδοση λειτουργίας του, μειώνοντας έτσι και την κατανάλωση ενέργειας. Ξεκινώντας από τις πολύ απλές και καταλήγοντας στις πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις, η διαδικασία συντήρησης των κλιματιστικών μηχανημάτων πρέπει να περιλαμβάνει :

  • Συχνό καθαρισμό στις γρίλιες και τα πτερύγια του εσωτερικού μηχανήματος, ώστε να αποφεύγεται εκεί η συσσώρευση σκόνης που στη συνέχεια μεταδίδεται στο χώρο με τη ροή αέρα
  • Επιφανειακό καθαρισμό με νερό (με το λάστιχο του κήπου) της εξωτερικής μονάδας
  • Καθαρισμός των φίλτρων αέρα της εσωτερικής μονάδας. Τα φίλτρα στις οικιακές μονάδες είναι απλές μεμβράνες που αφαιρούνται εύκολα, πλένονται με νερό και επανατοποθετούνται στην συσκευή αφού στεγνώσουν. Καλό είναι να καθαρίζονται τα φίλτρα κάθε 50 με 60 ώρες λειτουργίας του κλιματιστικού – κατά μέσο όρο μια φορά το μήνα κατά την περίοδο λειτουργίας του σε κατοικίες. Φραγμένα φίλτρα μειώνουν την απόδοση της συσκευής και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας.
  • Βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού μηχανήματος από εξειδικευμένο συνεργείο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Εκτός από τα φίλτρα γίνεται καθαρισμός και των εναλλακτών και με τη χρήση κατάλληλων χημικών εξουδετερώνονται τυχόν μικροοργανισμοί εντός της εσωτερικής μονάδας.
  • Προτείνεται τακτική συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο και της εξωτερικής μονάδας ανά 2-3 χρόνια, με καθαρισμό του ανεμιστήρα και του εναλλάκτη στο εξωτερικό μηχάνημα.

 

Συντήρηση air condition: Tips για σωστό κλιματισμό2020-04-27T01:20:35+03:00

Το καλοκαίρι / χειμώνας έφτασε στο απόγειό του και οι καύσωνες / κρύα σημαίνουν ακατάπαυστη λειτουργία των κλιματιστικών. Ωστόσο, αν δεν έχετε φροντίσει για την σωστή συντήρηση του air condition του σπιτιού σας, τότε βγαίνετε χαμένοι με τρεις διαφορετικούς τρόπους: Χάνετε χρήματα, αφού τα κακοσυντηρημένα κλιματιστικά υπολογίζεται πως είναι κατά 5% λιγότερο αποδοτικά κάθε χρόνο, αυξάνετε τις πιθανότητες μηχανικής βλάβης και κυρίως, ρισκάρετε την υγιεινή του χώρου σας και την υγεία όσων ζουν στο σπίτι.

Όσο για το πώς θα φροντίσετε για την συντήρηση του κλιματιστικού, κατ’ αρχήν, το ιδανικό είναι να καλείτε μία φορά τον χρόνο ειδικό τεχνικό-ψυκτικό για να προχωρήσει σε «βαθύ», επαγγελματικό καθαρισμό.  Αν ωστόσο θέλετε να κάνετε περισσότερη οικονομία, συγκεντρώνουμε παρακάτω όσα πρέπει να γνωρίζετε για να το κάνετε μόνοι σας.

Πότε καθαρίζουμε το κλιματιστικό
Στην αρχή του καλοκαιριού, πριν την «βαριά» χρήση του, η συντήρηση και ο καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας είναι απαραίτητος, καθώς υπάρχει συγκέντρωση πολλής σκόνης και μικροοργανισμών στις επιφάνειες και τα εξαρτήματά της. Ωστόσο, ο καθαρισμός των φίλτρων και ο έλεγχος του σωλήνα αποβολής νερού επιβάλλεται συχνότερα, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Πώς καθαρίζουμε τα φίλτρα
Αφαιρώντας προσεκτικά την «μάσκα» του κλιματιστικού σας, θα δείτε στα δεξιά και στα αριστερά δύο φίλτρα, ήτοι μεμβράνες, η δουλειά των οποίων είναι να συγκρατούν την σκόνη ώστε να μην ανακυκλώνεται στον χώρο. Αφαιρέστε τα φίλτρα και πλύνετέ τα με κρύο νερό – μπορείτε να τα επανατοποθετήσετε αφού έχουν στεγνώσει. Προτείνεται να τα πλένετε κάθε 50-60 ώρες λειτουργίας του air condition, δηλαδή περίπου μία φορά τον μήνα την καλοκαιρινή περίοδο στο σπίτι σας, ή δύο φορές τον μήνα αν πρόκειται για εργασιακό χώρο.

Πώς καθαρίζουμε τον εξατμιστή
Πρόκειται για το «κυρίως» εξάρτημα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, του οποίου ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με ειδικό αντιβακτηριδιακό/αντιμουχλικό καθαριστικό, το οποίο θα τοποθετήσετε σε καθαριστική «τρόμπα» (θα βρείτε σε μεγάλα supermarket ή σχετικά καταστήματα). Ψεκάζετε με την βοήθεια της τρόμπας το υγρό στο εσωτερικό της μονάδας και στη συνέχεια, αν χρειαστεί, καθαρίζετε και με ένα πινέλο. Στην συνέχεια, αντικαθιστάτε το υγρό στην τρόμπα με νερό, και ξαναψεκάζετε το εξάρτημα.

Τι άλλο θα πρέπει να γνωρίζετε για την εσωτερική μονάδα
Καλό είναι να καθαρίζετε συχνά τις γρίλιες και τα πτερύγια του μηχανήματος, για να μην συσσωρεύεται σκόνη σε εκείνα τα σημεία, η οποία θα επιστρέφει έτσι στον χώρο σας.

Πώς καθαρίζουμε την εξωτερική μονάδα
Πρόκειται για τη μονάδα που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού και αποτελείται από το «ανεμιστηράκι» και το σωληνάκι αποβολής του νερού. Αυτό το μέρος του μηχανήματος το πλένουμε άφοβα και επιφανειακά με λίγο νερό, για παράδειγμα με το λάστιχο του κήπου. Όσο για το σωληνάκι, ελέγχουμε ότι δεν είναι μπλοκαρισμένο ή αναποδογυρισμένο, ότι δηλαδή ρέει νερό κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, και επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να μένει υγρό στην εσωτερική μονάδα και να τη βλάπτει. Σημειώστε επίσης ότι καλό είναι να μην τοποθετούνται φυτά ή έπιπλα πάνω ή γύρω από την εξωτερική μονάδα, για να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία του αέρα στο μηχάνημα.

Τι παραπάνω θα κάνει ένας ειδικός
Πέρα από την επαγγελματική προσέγγιση σε όλες τις παραπάνω διαδικασίες καθαρισμού, ένας ειδικευμένος τεχνικός θα καθαρίσει τους εναλλάκτες και τον ανεμιστήρα στις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες με ειδικά χημικά (διαδικασία απαραίτητη ανά 2-3 χρόνια), ενώ θα ελέγξει τις πιέσεις, την ποσότητα του ψυκτικού υγρού και θα προχωρήσει σε οπτικό και ακουστικό έλεγχο για να τσεκάρει την γενική κατάσταση του κλιματιστικού και να βεβαιωθεί ότι δεν ακούγονται περίεργοι θόρυβοι και ότι λειτουργεί σωστά.

Οικολογικά προϊόντα2020-04-27T01:20:34+03:00

Με τη χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, χαρίζουμε στο χώρο σας, στο σαλόνι σας, στο χαλί σας, στο στρώμα σας και στο αυτοκίνητο σας, ασύγκριτη καθαριότητα, υγιεινή και πάνω από όλα με ασφάλεια και αγάπη για το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο, οικολογικά απορρυπαντικά και την πρωτοποριακή μέθοδο μικροδιάσπασης (χωρίς απορρυπαντικά, σαπούνια, ένζυμα λευκαντικούς παράγοντες κ.α. φιλικών στον άνθρωπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα μείωση ενέργειας και σπατάλης νερού).

Καθαρισμός στο χώρο σας2020-04-27T01:20:34+03:00

1-1428154150H εταιρεία μας αναλαμβάνει τον πλήρη οικολογικό καθαρισμό στρωμάτων, χαλιών, μοκετών, σαλονιών, σαλονιών αυτοκινήτων στο δικό σας ή δικό μας χώρο σας (ανάλογα με την περίπτωση), καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

Lefkas bioclean2020-04-27T01:20:33+03:00

H επιθυμία μας να προσφέρουμε σε εμάς και στα παιδιά μας ένα καθαρό περιβάλλον απαλλαγμένο από σκόνη και παθογόνους μικροοργανισμούς χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα και ταυτόχρονα αποτελεσματικά οικολογικά υλικά ήταν το κίνητρο που τελικά μας οδήγησε στη δημιουργία της Lefkas Βioclean.

Ακάρεα2020-04-27T01:20:33+03:00

Είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, που διακρίνονται μόνο στο κλασσικό μικροσκόπιο. Αρθρόποδα, που ανήκουν στην τάξη των αραχνοειδών, ζουν στα σπίτια μας, ανεξάρτητα του πόσο καθαρά είναι αυτά. Το υπνοδωμάτιο αποτ ελεί το καλύτερο μέρος διαβίωσης των ακάρεων της σκόνης του σπιτιού και ιδίως μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα σαλόνια, καθώς εκεί υπάρχει κατάλληλη θερμοκρασία, υγρασία και τροφή για την ανάπτυξή τους. Καλές φωλιές ακάρεων είναι επίσης τα μαξιλάρια, οι κουβέρτες, και οι υφασμάτινες ταπετσαρίες. κλπ. . Τα θηλυκά ακάρεα παράγουν 25-50 αυγά και η κάθε καινούργια γενιά τους αναπαράγεται κάθε τρεις εβδομάδες. Μετά από αυτό γίνεται κατανοητό γιατί τα στρώματα περιέχουν τεράστιο αριθμό ακάρεων , νεκρών σωμάτων τους και αλλεργιογόνων τους .

akaria-copy-300x151

Τα ακάρεα τρέφονται με την πιτυρίδα του ανθρώπου (νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας που πέφτουν καθημερινά από το σώμα μας), έχουν ανάγκη τη θερμότητα του ανθρωπίνου σώματος και επιζητούν την υγρασία επειδή το σώμα τους κατά 75-80% αποτελείται από νερό.

Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης που ονομάζεται γουανινη βρίσκεται στα περιττώματά τους, μαζί με τα αποσυνθεμένα μέρη τους, είναι το βασικό αίτιο αλλεργίας στην οικιακή σκόνη που όταν εισπνέονται προκαλούν αλλεργική ρινίτιδα.

Στην Ελλάδα τα κυρίαρχα είδη είναι το Dermatophagoides pteronyssinus (ηπειρωτική Ελλάδα) και το Dermatophagoides farinae (νησιά). Υψηλά επίπεδα ακάρεων διαπιστώνονται το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου όταν η υγρασία κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Τα χαμηλότερα επίπεδα παρατηρούνται κατά τις περιόδους με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και τη χαμηλότερη σχετική υγρασία.

akaria-2

Για την αντιμετώπιση τους, χρειάζεται να γίνεται πολύ καλός καθαρισμός μια φορά τουλάχιστον το χρόνο. Δεν θα λύσετε τα προβλήματα των αλλεργιών που προέρχονται από την πρωτεΐνη που βρίσκεται στα περιττώματα τους, αν δεν τα βγάλετε έξω χωρίς ώμος να τα ανακυκλώνετε ώστε να μολύνετε περισσότερο τον περιβάλλοντα χώρο.

Τα περιττώματα των άκαρεων της ‘‘εσωτερικής σκόνης’’ είναι δύσκολο «να βγουν έξω» από ένα στρώμα με τον παραδοσιακό καθαρισμό μιας ηλεκτρικής σκούπας. Απεναντίας μπορεί να μολυνθεί περισσότερο το περιβάλλον λόγο της έλλειψης των ειδικών φίλτρων που χρησιμοποιεί μια ειδικευμένη για αυτή τη χρήση σκούπα. Επίσης με την τριβή θα δημιουργηθεί στατικός ηλεκτρισμός, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται τα ακαρεα πιο εύκολα, και να παραμένουν στο στρώμα. Για την αντιμετώπιση τους, χρειάζεται να γίνεται πολύ καλός βίο-καθαρισμός ,που θα φέρει γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μειωμένη δράση των ακάρεων και της αλλεργιογόνου σκόνης κατά 99,99%, μαζί με την μείωση του “μικροβιακού φορτίου” από τα βακτηρίδια της μούχλας, και τους άλλους μικροοργανισμούς θα δώσουν ένα καθαρό χωρίς μόλυνση περιβάλλον.
Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την παρουσία των ακάρεων της οικιακής σκόνης σ” ένα σπίτι;akaria-3

 

Διαπιστώθηκε ότι, τα μόνιμα χαλιά και οι μοκέτες (από τοίχο σε τοίχο), φιλοξενούν σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό ακάρεων . Σημαντικό επίσης ρόλο παίζει και το πέλος των χαλιών/ μοκετών με τα ακάρεα να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα χαλιά με μεγάλο και χαλαρό πέλος.
Άλλοι παράγοντες είναι, η ηλικία του στρώματος, η ηλικία του χαλιού ή της μοκέτας και η παρουσία ή η απουσία κατοικίδιων ζώων . Έτσι τα στρώματα των κρεβατιών αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους. Ο αριθμός των ακάρεων σε ένα στρώμα 5ετίας μπορεί να είναι από 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος…!

 

Τα αλλεργιογόνα των ακάρεων προέρχονται κυρίως από τα περιττώματά τους τα οποία εισπνέονται από τους ευαισθητοποιημένους ασθενείς, οι οποίοι στη συνέχεια εκδηλώνουν τα ανάλογα συμπτώματα.

Εξειδικευμενοι Bio – Καθαρισμοι Πανελλαδικα

Επιθυμία μας να προσφέρουμε σε εσάς και στα παιδιά σας ένα καθαρό περιβάλλον. Καλέστε μας σήμερα και κλείστε το ραντεβού σας.
Go to Top